Wat zijn de voordelen van private lease?

Privé leasen begint steeds populairder te worden in Nederland. Alsmaar meer bedrijven biedt deze dienst aan. Toch is het voor veel mensen nog wel wat onduidelijk, want wat is private lease überhaupt. Ook weet nog niet iedereen wat de voordelen hiervan zijn, terwijl die er toch wel degelijk zijn. In dit artikel wordt uitgelegd wat privé leasen is, maar ook wat de pluspunten hiervan zijn.

Wat is private lease?
Private lease kun je als particulier nemen. Hiermee rijd je dus in een nieuwe auto, terwijl je deze niet hoeft te kopen. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand. Het voertuig is dus niet van jou, maar jij mag er wel in rijden. Hierbij bepaal je natuurlijk de periode zelf. Over het algemeen kun je bij het privé leasen kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. Bovendien hoef je hierbij eigenlijk alleen maar de brandstofkosten te betalen, alle andere kosten zijn voor de echte eigenaar van de auto.

Wat valt onder het privé leasen?
Privé leasen is dus eigenlijk best wel een complete dienst. Van tevoren weet je precies waar je voor zult betalen. Bovendien is alles behalve het tanken in dit bedrag inbegrepen. Bij private lease is dus van alles inbegrepen. Hierbij kun je onder meer denken aan een all-risk verzekering. Ook het onderhoud valt onder dit bedrag. Hetzelfde geldt voor de wegenbelasting en de afschrijving van de auto. Daarnaast krijg je hierbij ook pechhulp in zowel het binnen- als het buitenland.

Dit zijn jouw voordelen!
Allereerst kan in principe iedereen gebruik maken van het privé leasen, er is geen sprake van een maximale leeftijd. Wel moet je logischerwijs minimaal 18 jaar oud zijn. Bovendien hoef je geen borgsom te betalen als je de auto ophaalt. Daarnaast kun je hierbij ook je huidige voertuig inruilen. Een ander groot voordeel van private lease is dat je altijd in een gloednieuwe auto zult rijden. Bovendien heb je hierbij geen schadevrije jaren nodig, wat het in principe natuurlijk ook uiterst geschikt maakt voor starters. Je zult overigens wel schadevrije jaren opbouwen tijdens de private lease.